Carne, coaste si carnati la garnita

de kamy in Porc, 6 Ian 2011 | 35993 vizualizari

 

ce-mi place....asa mai spre vara
Cum v-am spus l-am taiat pe monstrul ghita inainte de craciun(a avut 205 kg...si eu am vrut unul in jur de 120 kg)Carne gramada da si slanina pe care o sa o vand ca-i mai scumpa ca si carnea(la primavara-ncolo)Cu ocazia asta mi-am cumparat o garnita si mi-am pus detoate acolo,ca prea le-am dus dorul.

 

INGREDIENTE

  • carne afumata(pecea,pulpa,ceafa)
  • coaste afumate
  • carnati afumati
  • untura

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne, coaste si carnati la garnita:

Carnea cruda am sarat-o f bine si am lasat-o la rece 4-5 zile dupa care impreuna cu carnatii,le-am dat la fum de dimi pana seara.

In ceaun,(da de data asta pe aragaz ca a viscolit tare in ziua aia)am pus untura cam jumate,am lasat-o sa se topeasca,sa se incinga si am pus la inceput carnatii la prajit,taiati cam de15 cm.Dupa ce s-au prajit am scurs untura intr-o cratita mai mare si am pus in ceaun alta proaspata in care am inceput sa prajesc coastele.Le-am pus cand au fost gata peste carnati,am scurs untura in cratita si am pus alta proaspata.Pecea am taiat-o mai gros,cam de 2 degete,i-am facut niste crestaturi si am pus-o la prajit.Cand si aceasta a fost gata am asezat in garnita carnea intercalata cu carnati iar cand s-a umplut am pus untura peste(cea din cratita se intarise,asa ca am pus-o pe foc pana s-a topit si am turnat-o peste carne)Sa aveti grija sa fie acoperita carnea cu untura.Cand incepeti sa scoateti carnea,complectati cu untura topita,in asa fel incat carnea sa nu ramana niciodata neacoperita de untura...altfel se va rancezi.

pofta buna!!!

TIPS-URI

1

aveti de grija sa nu le ardeti...trebuie sa se fiarba mai mult ,la foc mic,in untura.

2

daca le prajiti prea tare vor fi uscate

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne, coaste si carnati la garnita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din muschi de porc cu piure de cartofi